Jyväskyläläinen AdAstra-teatteri Suomen ehdokkaaksi Monacoon 2021!

Maailman harrastajateatterifestivaali Mondial du Theatre kokoaa neljän vuoden välein harrastajateatterin parhaimmiston Monacoon. Seuraavan kerran festivaali järjestetään 17.-22.8.2021. Suomen AITA/IATA-keskuksen hallitus on valinnut Suomen ehdokkaaksi AdAstra-teatterin sanattomalla esityksellään ”Menta Expo”.

Mental Expo on sanattoman teatterin keinoin tehty tutkimusmatka ihmiseen ja itseen. Esitys kyseenalaistaa normaalina pidettyjä käyttäytymismalleja ja pureutuu siihen, mitkä asiat ja ilmiöt voivat olla yksilön toteuttamien haitallisten toimintamallien taustalla. Esitys tutkii vaikeita trauman ja mielenterveyden teemoja ymmärryksellä, lempeydellä ja leikkisällä huumorilla käyttäen tanssin, akrobatian, liikeilmaisun ja sanattoman näyttelijäntyön keinoja.

Festivaalin järjestäjät ilmoittavat päätökset valinnoista vuoden 2020 loppuun mennessä.

Share this post